Dyno merenje snage

Dinamometar je jedan od ključnih alata kada je reč o chip tuning-u. Valjci za merenje snage vozila omogućuju znatno bezbedniju i pouzdaniju chip tuning uslugu, pogotovo kod vozila koja imaju neki problem. Pre svakog chip tuninga vršimo probna ispitivanja parametera u cilju detekcije eventualnih problema kao što su gubitak snage ili obrtnog momenta. Ukoliko su odstupanja velika u odnosu na fabrički deklarisane parametre vozilo pre tuninga mora da poseti majstora kako bi se nedostatak otklonio. Ukoliko vozilo može da ostvari fabrički deklarisanu snagu ili je gubitak minimalan, možemo pristupiti samom procesu tuninga.

Kada se proces chip tuninga završi, vozilo se ponovo testira pri čemu je na osnovu uporednog prikaza prethodnog i novonastalog stanja moguće jasno videti ostvareni učinak i oceniti kvalitet same chip tuning usluge.

Shodno tome da vozilo na dinamometru razvija velike brzine, izuzetno je bitno da isto bude u ispravnom stanju kako bi se izbegla eventualna šteta na samom vozilu ili dinamometru.

Koja vozila nije moguće meriti na valjcima?

  • Vozila sa lošim pneumaticima
  • Vozila čiji trap je oštećen
  • Vozila sa neispravnom ručnom kočnicom
  • Vozila iz kojih curi bilo kakva tečnost
Author Alarm IGLA

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice vezane za naše usluge, kontaktirajte nas.