Najnoviji članci

Merenje snage automobila

Merenje snage automobila

Merenje snage automobila  - Dyno merenje

Merenje snage automobila, dyno merenje ili merenje snage na valjcima su veoma popularni termini u svetu chiptuninga. Kada se profesionalno bavite povećanjem snage vozila, sem kontinuirane potrebe za alatima najnovije generacije nameće se potreba da klijentima date dokaz u vidu tačnih podataka o učinku dobijenom promenom parametara u motornom računaru vozila.

Bezbedan Chip Tuning

Bezbedan Chip Tuning

Pitanje koje najčešće dobijamo od strane naših klijenata jeste da li je Chip Tuning bezbedan i šta podrazumeva eng. "Safe Chip Tuning".

Chip Tuning Kamiona

Chip Tuning Kamiona

Chip Tuning kamiona je definitivno tema kojoj u Srbiji nije posvećeno dovoljno pažnje. Pošto smo mi Tuning kuća koja se ozbiljno bavi povećanjem snage kompletnog teretnog i putničkog programa, potrudićemo se da objasnimo najbitnije stvari koje se tiču Chip Tuning-a kamiona.

Uklanjanje DPF filtera

Uklanjanje DPF filtera

DPF ili Filter partikularnih čestica (Diesel Particular Filter) obavezan je od 2009. godine kada je "Euro 5" standard za emisiju izduvnih gasova stupio na snagu. Veliki broj automobila koji je proizveden pre 2009. godine poseduje DPF filter jer se očekivao "Euro 5" standard po kom je DPF filter obavezan. DPF filter liči na izduvni lonac, on se nalazi u blizini motora. Unutra je kompleksna struktura u obliku saća keramike dizajnirana za filtriranje izduvnih gasova uz minimalno smanjenje protoka (što bi inače ograničilo performanse vozila).

Newsletter

Ako vam se dopadaju članci na našem blogu, upišite svoju email adresu i budite u toku sa svim novostima.